En fotograf med bas i Umeå. Mikael Lundgren: 070–6474958. |info@bildinorr.se

Min filosofi som fotograf

Oavsett om du är en redaktör, AD eller ska bli fotograferad av mig så ska du känna dig trygg, det är min filosofi som fotograf. Att arbeta med Bild i Norr och Fotograf Mikael Lundgren ska vara enkelt och självklart. Min grundtes är att vara intresserad och engagerad. Därför ställer jag ofta många frågor inför ett uppdrag. Jag föredrar att vara påläst och väl förberedd inför mina uppdrag. Det borgar för en hög kvalitet på det slutgiltiga bildmaterialet. Det utesluter inte att jag gärna tar på mig rykande heta nyhetsjobb som kräver improvisation och vakenhet för situationen!

Min ambition är att tack vare mina tre decenniers erfarenhet så kan jag förmedla ett lugn till den som ska bli fotograferad och samtidigt vara snabb och kreativ i fotograferingsögonblicket. Jag har lätt för att smälta in i miljön och anpassa mig till olika situationer. Genom att lyssna till och interagera med den som ska bli fotograferad har jag möjlighet att skapa bilder som fångar personligheten hos den fotograferade.

Ofta är arbetet med en nyhet eller en text satt under tidspress. Därför är jag van att arbeta på kort varsel och där bilder ska leverans samma dag. Lika ofta arbetar jag med reportage där planeringstiden är lite längre. Oavsett om du sitter stressad på en redaktion eller vid en byrå så är min filosofi som fotograf och absoluta strävan att utföra uppdragen professionellt och med hög känsla och personlighet. Fotouppdragen gör jag lika ofta tillsammans med en reporter eller på egen hand.

Fotograf Umeå. Kirurgisk precision. Fotograf Mikael Lundgren, Bild i Norr.