En fotograf med bas i Umeå. Mikael Lundgren: 070–6474958. |info@bildinorr.se

Vad finns i skogen?

Man kan definitivt tillbringa en mycket tidig högsommardag, med över 20 graders värme, sämre än på det sätt jag gjorde igår. Att vandra runt i Drottninglandets skogar och fotografera Komatsus skogsmaskiner. Skinande blanka och intensivt röda maskiner som smyger runt i den skira försommargrönskan och plockar träd.
Bakgrunden till det intensiva arbetet i skogarna är dock mindre angenäm. Stormen Hilde fällde en hel årsavverkning skog framför allt i kommunerna  Åsele, Dorotea, Vilhelmina och Lycksele. Nu gäller att rädda det som räddas kan genom att alla tillgängliga maskiner ägnar i stort sett all tid åt att plocka vindfällen. Som det ser ut kommer stora delar av den vindfällda skogen att kunna räddas. En liten tröst för de många enskilda skogsägare som drabbats.

About the Author:

Fotograf Mikael Lundgren. En av Norrlands mest anlitade och uppskattade frilansfotografer inom områdena reportagefoto, nyhetsfotografering, arkitektur, miljöer och fotodokumentation. Uppdragen genomsyras av professionalitet, trygghet och kreativitet och utförs på kort varsel med leverans samma dag eller som planerade uppdrag med eller utan reporter på plats. Förutom rena fotouppdrag håller Mikael Lundgren regelbundet fotokurser och fotoutbildningar i Umeå och Västerbotten.