En fotograf med bas i Umeå. Mikael Lundgren: 070–6474958. |info@bildinorr.se

HIV bland gravida kvinnor i Ghana

När en kvinna i Ghana blir gravid uppsöker hon oftast en vårdcentral eller ett sjukhus. Där erbjuds gravida kvinnor gratis HIV-test tillsammans med de vanliga undersökningarna. I området kring provinshuvudstaden Oda är var tjugonde testad gravid kvinna HIV-smittad! Hur stor andel män som är smittade är svårare att svara på eftersom de inte testas i samma utsträckning.

Gravida kvinnor Ghana. HIV-testas

Trängseln i mottagningen på sjukhuset i Oda är stor. Ändå väntar alla tålmodigt på sin tur. Spänningen finns i luften och de flesta väntar under stilla tystnad.

Gravida kvinnor Ghana. HIV-testas

fortsättning följer…

By |jan 13, 2008|Fotograf, Ghana, HIV|0 Comments

About the Author:

Fotograf Mikael Lundgren. En av Norrlands mest anlitade och uppskattade frilansfotografer inom områdena reportagefoto, nyhetsfotografering, arkitektur, miljöer och fotodokumentation. Uppdragen genomsyras av professionalitet, trygghet och kreativitet och utförs på kort varsel med leverans samma dag eller som planerade uppdrag med eller utan reporter på plats. Förutom rena fotouppdrag håller Mikael Lundgren regelbundet fotokurser och fotoutbildningar i Umeå och Västerbotten.